Christmas Countdown: Cookies

Koekjes zijn altijd een goed idee. Of je ze nou bakt voor aan de kerstboom, voor bij de kerstbrunch, als DIY cadeautje of gewoon om ze allemaal zelf op te peuzelen. Je kunt nooit de mist in gaan met lekkere koekjes. Hieronder vind je een recept voor zandkoekjes die je met een een beetje creativiteit om kunt toveren in echte kerstkoekjes. 

Ingrediënten

  • 90 gr boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 gr bakpoeder
  • 150 gr bloem
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • Dr. Oetker decoratiestiften

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht, anders 170 graden). Doe de boter, vanillesuiker en basterdsuiker bij elkaar en mix deze door tot een glad beslag. Voeg de bloem, eidooier en het bakpoeder toe en kneed het tot een elastisch deeg.  Laat het deeg 10 minuten rijzen in de koelkast.

Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit. Leg de koekjes op een stuk bakpapier en bak ze in 10 min af. Laat ze afkoelen en versier ze met de decoratiestiften.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *