Christmas Countdown: Warme Chocomel Recept

Eigenlijk altijd lekker, maar net iets meer in de koude wintermaanden. Er zijn veel manieren om warme chocomel te maken, van gewoon melk met Nesquik tot de enige echte chocomel opwarmen. Toch vind ik het het nog lekkerder als je hem zelf maakt. Hierbij mijn favoriete recept:

Voor 2 koppen:

  • 400 ml volle melk
  • 100 gram pure chocolade
  • theelepel bastersuiker
  • theelepel maizena
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Voor erop:

  • 200 ml slagroom
  • eetlepel suiker
  • Eventuele toppings zoals mini-marshmallows en fudge blokjes

Warm de melk samen met een theelepel basterdsuiker op in een pannetje en voeg de chocolade toe, laat deze volledig smelten. Voeg vervolgens de maizena toe om het geheel iets romiger te maken. Tenslotte voeg je er een snufje zout en kaneel aan toe voor een beetje extra kick. Schenk de chocomel in twee feestelijke bekers

Klop de slagroom op met een eetlepel suiker en verdeel deze over de mokken, maak het geheel af met lekkere toppings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *