Schoencadeautjes voor kleuters

Het is weer zover, morgen komt de Goedheiligman weer in Nederland aan. Althans, dat hopen we maar want op dit moment lijkt niemand te weten waar hij zich bevindt. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt en dat hij op tijd gevonden wordt. Hoogste tijd dus voor alle hulpsinten om inkopen te doen, voor zover dat nog niet gebeurd is. Ik heb het idee dat men er dit jaar nog eerder bij was dan de afgelopen jaren, wellicht ook door de berichten dat het de prijzen nog weleens omhoog zouden kunnen gaan schieten en de voorraden niet optimaal zijn.

Hier zijn ook alle cadeaus binnen en is het nog een kwestie van inpakken en snoepgoed halen. De komende weken mogen ze hier hun schoen zetten en ik denk dat we dit op vaste dagen gaan doen, woensdag en zaterdag. Zo weten ze een beetje waar ze aan toe zijn, ze vinden het al spannend genoeg. Ik vind het niet nodig om er elke keer een cadeau in te doen dus wisselen we af met af en toe snoepgoed. Sowieso zijn de cadeautjes voor in de schoen maar kleinigheidjes en bewaren we de grotere dingen voor in de zak.

Hieronder enkele tips voor in de schoen.

Playmobil

Wij hebben voor de jongens allebei een doosje met daarin een Playmobil poppetje, deze hebben we voor €3,49 bij de Lidl gehaald. Ze hebben echt heel veel varianten, wij zijn gegaan voor een ridder en een prinses.

Magneetboeken

In de folder van de Aldi kwam ik voor €3,99 bovenstaande magneetboeken tegen, wij hebben een magneet aankleedspel waar veel mee gespeeld wordt dus ik verwacht dat ze dit ook heel leuk vinden. Ze kunnen met de figuren eigen verhalen verzinnen door ze op de verschillende pagina’s te plakken. Hier zijn ze groot fan van Brandweerman Sam en Paw Patrol dus dat komt mooi uit (al vond ik zelf die van Kerst het leukste)

Scheetkussen

Zo simpel maar zo hilarisch op deze leeftijd. Hier zullen de komende periode heel wat grapjes mee worden gemaakt.

Voertuigenset

Een auto of deze voertuigenset van de Lidl is ook ideaal voor in de schoen. Ze liggen nu in de winkel voor €3,99 en zijn leuk te combineren met de treinbaansets, meteen een leuke tip voor in de zak.

Waterverf

In de voorgaande jaren hebben we er ook regelmatig kleine knutselspullen in gedaan, een waterverfdoosje is altijd leuk. Bij Sostrene Grene heb je er ook 1 met hele grote verfvlakken.

Klei

Een potje met klei valt vaak ook wel in de smaak. Je kunt de lievelingskleur uitzoeken of tegenwoordig heb je zelfs klei met glitters en glow in de dark, ook heel leuk.

Kleurboeken

Voor de teken en knutselliefhebbers een een kleurboek ook altijd leuk, een van Sinterklaas is natuurlijk handig zodat ze meteen tekeningen voor de beste man kunnen maken

Raamstickers

Wij hebben ook een setje raamstickers klaar liggen, een makkelijke manier om de kinderen het huis te laten versieren zonder dat je 3 weken lang tussen de Sint vlaggen leeft.

Leuke boekentip

Wij hebben vorig jaar het boek Ik help…..de Sint van Jonas Boets gekocht. Dit is een interactief boek waarbij de kinderen tijdens het lezen de Sint moeten helpen door cadeautjes in te pakken, te springen in de schoorsteen en over het dak moeten wandelen. Een leuke manier om tijdens het voorleesmoment met de Sint bezig te zijn. Je kunt hem hier vinden.

Tenslotte wil ik nog even benadrukken dat Sinterklaas vieren niet voor iedereen vanzelfsprekend is, door armoede zijn er nog teveel kinderen die niets krijgen op 5 december. Mocht je nou iets kunnen missen of in de gelegenheid zijn een extra cadeautje te kopen kijk dan eens wat jij kunt betekenen voor een van de stichtingen die hier voor zijn opgericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *