Appelcake met kaneel

Na het appelplukken hadden we een overdosis appels in huis. Hier zijn we mee aan de slag gegaan in de keuken. We hebben de appels omgetoverd tot appeltaart, appelmoes, gebakken appeltjes en cake. Vooral die laatste was een hit en wil ik dan ook graag even met jullie delen. Een super simpel recept maar wel heel lekker.

Kinderen kunnen helpen met mixen en afwegen en binnen 20 minuten staat de cake in de oven. Dan volgt alleen het lastige gedeelte, het wachten..

Hieronder volgt het recept:

Benodigdheden

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 appels
  • een snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden (of 160 graden bij hetelucht) en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

Doe de zachte boter, de suiker en vanillesuiker in een kom en meng tot een romig geheel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor tot het ei helemaal is opgenomen.

Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een andere kom en meng dit even door. Vervolgens voeg je dit toe aan het botermengsel en meng je dit nog even kort door elkaar.

Snij de appel in blokjes en spatel deze door het beslag. Vet de vorm in pak deze in met bakpapier. Stort hier tenslotte het beslag in en de cake is klaar om de oven in te gaan.

Hij moet hier ongeveer 55-65 minuten in staan en is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er weer droog uitkomt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *