Appelplukdagen 2021

Dit jaar zijn wij voor het eerst appels gaan plukken met de jongens en het was leuker dan ik had verwacht. J. heeft al vaker aardbeien geplukt bij het aardbeienterras in Rijsbergen, trouwens ook een aanrader. Appels plukken was er echter nog niet van gekomen. Na een rondje Google kwam ik erachter dat er niet heel veel opties in de buurt waren, althans niet die ik kon vinden en dus weken we uit naar Eindhoven. Hier is de Philips Fruittuin gevestigd en zij hadden de hele maand september de mogelijkheid om appels en peren te komen plukken op reservering. We reserveerden het ochtend tijdvak op 25 september en noteerden deze in de agenda.

Op de dag zelf stapten we rond half 9 in de auto om op pad te gaan richting de fruittuin. We hadden het tijdvak tussen 09.00 en 12.00 en konden hierbinnen zelf bepalen hoe laat we aankwamen zolang we maar op tijd weer vertrokken waren voordat de volgende groep naar binnen mocht. Uiteindelijk waren we er rond half 10 en hadden we tijd genoeg voor ons rondje. Bij binnenkomst kregen we een grote linnen tas die we helemaal mochten vullen. Deze was bij de prijs inbegrepen en als je een extra tas wilde kon je deze voor 7 euro hier aanschaffen. Wij vonden een tas echter wel voldoende en maakte hier dus geen gebruik van.

Na de schapen begroet te hebben liepen we door naar de boomgaard waar lange rijen met appelbomen te vinden zijn. Vooraan staan bordjes met de appelsoort, zo zijn wij Elstars, Santana’s en Goudreinetten tegengekomen. Bij de eerste bomen waren vaak alleen nog appels te vinden aan de bovenste takken maar hoe verder we doorliepen hoe lager de appels nog hingen. De jongens konden deze dus zonder opgetild te hoeven worden plukken. Achter de rijen met appelbomen stonden verschillende perenbomen en ook hier hebben we gebruik van gemaakt.

Na een half uurtje plukken, en ondertussen natuurlijk even proeven, zat onze tas bomvol lekkers en was het tijd om terug te keren. Maar niet voordat we nog even op het terras hadden gezeten onder het genot van een vers appelsapje en een stuk appeltaart. Die laatste was echt onwijs lekker. De jongens hebben nog even in de speeltuin gespeeld en toen was het tijd om weer huiswaarts te gaan.

Ik vond het een geslaagd uitje en kan het zeker aanraden. De week daarop hebben we naast het eten van losse appels ook appelcake, appeltaart en appelmoes gemaakt en dat smaakt allemaal toch lekkerder wanneer je de appels zelf geplukt hebt.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *