Cadeautips jongen 4 jaar

Kleine jongens worden groot, inmiddels is J. alweer een paar maanden geleden 4 geworden. Een nieuwe fase die aan is gebroken, hij heeft het onwijs naar zijn zin op school en wij merken ook wel dat hij daar echt aan toe is.

Hij heeft zijn verjaardag gevierd voor familie en vriendjes. En bij een feestje horen cadeautjes, hieronder deel ik de dingen die hier op het verlanglijstje stonden.

Buitenspeelgoed

J was in mei jarig en trapt met zijn verjaardag altijd het buitenspeelseizoen af. De voorgaande jaren hebben we dan ook al een glijbaan, zandbak en waterbaan aan de collectie toegevoegd. Dit jaar stond er een step, evenwichtsset en springtouw op het lijstje. Het allerliefst zou hij daar een trampoline bij zien komen maar die ruimte hebben we gewoonweg niet.

Fantasie spelen

Verder hebben de jongens al vrij veel speelgoed dus zijn we wat terughoudend in wat we toevoegen. We gaan dan ook vooral voor uitbreidingen van bestaand speelgoed. Zo stond er een brandweerkazerne van Playmobil op de lijst en wat dieren van de dierentuin van Playmobil.

Hier in huis is fantasie speelgoed ook een groot succes, het keukentje en de winkel doen goede zaken. Voor de laatste wilde J. graag een weegschaal, zo kan hij al het fruit en groente dat hij verkoopt de juiste prijs geven.

Als afsluiter van deze categorie stond er een autogarage op, we hebben een erg leuk speelkleed waar ze met de auto’s over rond racen en hier wilde hij graag nog een garage bij. Die van Little Dutch ziet er leuk en kwalitatief uit.

Bouw en constructiespeelgoed

Duplo is hier ook nog steeds een hit maar we hebben daar al een aardige collectie van dus uitbreiden leek ons niet nodig. Wel lijkt hij klaar te zijn voor een stapje verder en hebben we er een beginners set van Lego op gezet om te kijken of dit ook aanslaat. In dezelfde categorie hadden we er ook een introductie doos van Kid K’nex op staan.

Puzzels en gezelschapsspellen

Een andere veel voorkomende bezigheid hier zijn puzzels en spelletjes. Die waren dan ook vertegenwoordigd op de verlanglijst. Qua legpuzzels zitten we op puzzels rond de 100 stukjes, ook vloerpuzzels vallen hier erg in de smaak. Qua gezelschapspelletjes kan ik de spellen van Haba aanraden. Wij hebben de eerste spellendoos hiervan, deze is leuk vanaf 3 jaar en groeit door de ruime keuze mee. Hier stond ook het spel Knibbel Knabbel Knuisje op de lijst, Bunny Hop speelt hij graag bij opa en oma en deze sluit daar mooi bij aan.

Overig

Verder waren er nog wat losse dingen die op het lijstje stonden of hier al een succes in huis zijn. De dokterskoffer valt ook mooi binnen het fantasiespel en blijft hier thuis vaak tevoorschijn komen. Deze van Dille en Kamille is van hout en kan wel tegen een stootje. De knikkerbaan is inmiddels ook aardig populair, je kan deze zelf helemaal in elkaar zetten op verschillende manieren en eventueel zijn er ook nog uitbreidingssets te koop. En onder het mom ‘nooit genoeg boeken’ staat er ook een zaklampboek op de lijst. Prentenboeken hebben we al best wel veel en dit lijkt me een leuke educatieve manier van lezen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *