Het eet en slaapschema van baby G. (6 maanden)

Zeker toen J. jong was vond ik het fijn om een beetje te kunnen vergelijken met andere baby’s van zijn leeftijd. Zo zocht ik schema’s op om te kijken of andere moeders tegen dezelfde dingen aanliepen als ik. Natuurlijk is elk kind anders en vergelijken is redelijk zinloos, het blijft toch wel leuk soms.

Inmiddels is G. al bijna een jaar en is dit schema niet van toepassing meer maar toch nog leuk om te delen voor mensen die wel een baby van ongeveer 6 maanden hebben.

6.30 Meneer begint vrolijk te pruttelen en het is voor ons het teken om langzaam wakker te worden

7.00 Iedereen wordt uit bed gehaald en aangekleed

7.30 Tijd voor ontbijt, op dit moment eet hij een bakje pap gemaakt van een fles van 180 ml en 6 scheppen voeding en wat biologische speltpap van de AH.

9.00 Na het ontbijt wordt er even een uurtje gespeeld en dan is het tijd voor het eerste slaapje van de dag

10.00 Weer wakker en even gezellig spelen

10.30 Tijd voor een bakje fruit, dit kan echt van alles zijn. We prakken het grof en bieden hem een bekertje water aan. Hij drink uit een 360 graden beker om zo alvast langzaam te wennen aan een normale beker, in de praktijk neemt hij trouwens vaak maar enkele slokjes

11.45 Bij de eerste tekenen van vermoeidheid gaat meneer weer naar boven en is het tijd voor het tweede slaapje

12.30/12.45 Na ongeveer een uurtje is hij weer opgeladen en wissel ik de broers om, de ene naar bed de andere eruit

13.00 Tijd voor fles 2 (180+6 scheppen) gevolgd door een boterham met een beetje boter

Na de lunch mag hij weer even spelen

14.45 Van al dat eten, drinken en spelen wordt hij moe en dus vindt er weer een wissel plaats. G naar bed, J eruit…Tsja ideaal is anders 

15.30/16.00 Genoeg geslapen en wederom tijd om te spelen. Daarnaast krijgt hij een klein tussendoortje met een bekertje water

17.15 Het avondeten bestaat uit ongeveer 100 gram groente met een beetje rijst en vis. Afhankelijk van wat we eten prakken of pureren we het.

18.30 De laatste fles van de dag (180+6 scheppen)

19.00 Bedtijd

Dit is de basis van de dag, natuurlijk slaapt hij niet elke dag even lang en passen we ons daar een beetje op aan. Het belangrijkste is dat hij bij de eerste tekenen van vermoeidheid linea recta naar bed gaat. Hierdoor is hij eigenlijk altijd wel vrolijk en slaapt hij in de nachten ook goed.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *