5 Favoriete hapjes: Baby 7 maanden

 

J. eet alles, we zijn tot nu toe niks tegen gekomen wat hij niet eet. Hij lijkt alles ook echt even lekker te vinden. In het begin hebben we elke soort fruit en groente los gegeven en dit elke keer een aantal dagen achter elkaar. Op deze manier kon hij wennen aan een smaak en konden wij in de gaten houden of hij geen allergische reacties kreeg op bepaald voedsel. Inmiddels heeft hij al veel geprobeerd en zijn we smaken gaan combineren.

Tot nu toe heb ik alles zelf gemaakt en nog geen gebruik gemaakt van potjes. Niet dat ik daar op tegen ben maar eigenlijk vind ik het net zo makkelijk en leuk om voor hem te koken. Wat ik wel doe is een voorraad aanleggen, ik kook op 1 dag vooruit en vries het in in kleine porties. Zo heb ik meteen genoeg voor een paar weken. Ik pak dan elke ochtend een bakje uit de vriezer en dat hoeft ’s avonds alleen nog maar even opgewarmd te worden. Meestal kook ik een paar groente tegelijk en daar maak ik verschillende combinaties van, zo krijgt hij voldoende gevarieerd te eten. Ik gebruik de potjes van de Hema om de prakjes te bewaren, die zijn verkrijgbaar voor 3 Euro per 4 stuks en hebben het perfecte formaat. Er past precies een maaltijd in en de nemen weinig ruimte in de vriezer in.

Op dit moment zijn dit de favoriete combinaties hier in huis:

Bloemkool – Zoete Aardappel

Bloemkool was hier solo al een favoriet dus deze komt regelmatig terug. Het vochtige van bloemkool is ideaal te combineren met het iets drogere van de zoete aardappel. We prakken dit samen en zo ontstaat er een lekker stamppotje.

Doperwtjes – Wortel – Appel

Wortel is volgens mij het meest gegeven eerste hapje voor baby’s. Het is wat zoeter en sluit daarom mooi aan bij de melk die ze krijgen, deze is ook wat aan de zoete kant. Wanneer je er wat doperwten bij doet, het liefst verse, wordt het helemaal een gezonde creatie. De vitamines van deze groente vullen elkaar mooi uit. Tenslotte doe ik er een beetje appel doorheen voor het frisse en het is smullen geblazen.

Pasta – Tomaat – Courgette

We zijn vrij recent begonnen met het geven van pasta en dit is een hit. We combineren het met wat tomaat als een soort van saus en courgette voor de nodige groente. Ik vind courgette los altijd een beetje waterig als je het pureert maar dit gaat super samen.

Rijst-Sperziebonen

Ook rijst is nog niet zo lang geleden geïntroduceerd hier in huis en ook dit was meteen een succes, oké niet zo erg als de pasta maar heel lekker vind hij het wel. Ik kook en pureer de sperziebonen en voeg rijst toe. Een heel klein beetje kookvocht van de sperziebonen maakt het iets smeuïger indien wenselijk

Pompoen – Bloemkool

Daar is hij weer, de bloemkool. Dit keer combineren we hem met pompoen. Ook dit voegt een wat zoetere smaak toe en dat maakt het een hele lekkere combinatie. Een pompoen slacht je trouwens makkelijker door hem eerst met schil en al een half uurtje in de oven te leggen. Of je koopt net als ik een zakje verse pompoenblokjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *