5 snelle opruimtips

Op naar een georganiseerd leven

Een nieuw jaar vind ik iets magisch hebben, een beetje een nieuw begin maar dan elk jaar opnieuw. Zaken waar je niet helemaal tevreden over bent aanpakken. Vorige week konden jullie al lezen over mijn goede voornemens en een daarvan was rust en regelmaat. Een groot onderdeel daarvan is het huishouden. Ik kan pas echt rust in mijn hoofd vinden als er sprake is van een opgeruimd huis maar als ik ergens een hekel aan heb is het wel het huishouden, een beetje tegenstrijdig. Aangezien ik nergens een mini kabouter heb verstopt die ‘s nachts lekker even het huis door banjert met zijn bezem en sopje moet ik er toch echt zelf aan geloven.

Eerlijk is eerlijk ik vind dat ik de laatste tijd wel goed bezig ben maar er is duidelijk nog ruimte voor verbetering en daarom wil ik aan de slag door een routine te creëren. Hieronder deel ik alvast graag de 5 regels die mij moeten gaan helpen bij dit project.

Elke dag het bed opmaken, de gordijnen open een laten luchten

Het is zoveel fijner en gezonder om ‘s avonds naar bed te gaan in een frisse opgeruimde slaapkamer en toch doe ik deze dingen te weinig. Het kost echt een paar minuten om even de gordijnen open te doen, het raam even open te zetten voor wat frisse lucht en het bed op te maken.

De woonkamer opruimen voor het slapen gaan

Ook dit is een kleine moeite, even door de woonkamer om de theeglazen weg te zetten de kussens op hun plaats te doen de speeltjes van J. verzamelen. Het ziet er meteen een stuk gezelliger uit en als je ‘s ochtends beneden komt is het ook een fijn gezicht dat alles netjes op zijn plek staat.

De keuken direct na het eten schoonmaken

Het is verleidelijk om na het eten richting te bank te vertrekken en te denken de keuken komt zo wel. Maar zodra je eenmaal zit is het nog lastiger om de bank weer te verlaten om op te gaan ruimen. Dus hup meteen de vaatwasser inruimen, de pannen afwassen, doekje over de tafel en dan richting woonkamer.

Een was volledig afronden

Een was erin stoppen is zo gedaan natuurlijk, maar helaas dan ben je nog niet klaar. Hij moet nog opgehangen, soms gestreken en dan weer netjes in de kast geruimd worden. Met stap 1 heb ik dan ook weinig moeite, het zijn de vervolgstappen die minder leuk zijn. Het gebeurt te vaak dat ik de was erin doe, ophang en het daar stopt. Veel te vaak hangt mijn schone was te lang op het droogrek te niks of staat er een schone was te wachten tot hij weer terug de kast in moet. Dus vanaf nu, in plaats van elke keer een paar wassen draaien er dan geen zin meer hebben, elke dag een was van begin tot eind. Oké elke dag zal niet nodig zijn, want zoveel was hebben we ook nog niet, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

De 5 minuten regel

Volgens mij een welbekend principe. Heel simpel, als iets minder dan 5 minuten kost doe je het meteen. Zo stapelen taken zich minder snel op en daarbij geeft het je een instant goed gevoel.

Oké voor de meeste mensen zijn dit soort dingen waarschijnlijk al een gewoonte, en het is niet alsof dit hier stelselmatig misgaat maar helaas het is hier nog geen dagelijkse routine en dat wil ik wel zo krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *