Goede voornemens

 Hallo 2018,

Ik hoop dat je minstens net zo mooi wordt als afgelopen jaar. Het klinkt misschien als een uitdaging maar we gaan samen ons best doen toch?

Ik heb wat voornemens op papier gezet die ons daar bij gaan helpen, tenminste als ik me eraan weet te houden en dat is nog maar de vraag.

Overzicht en rust

Ik heb gemerkt dat ik het lekkerste in mijn vel zit wanneer er sprake is van rust en regelmaat. Zo moeder, zo zoon? Voor mij houdt dat in dat er ritme zit in mijn week, het huishouden op rolletjes loopt en ik op tijd een moment voor mezelf inplan. Met een baby van 7 maanden is dit misschien een beetje veel gevraagd maar er zijn wel kleine aanpassingen die ik kan maken om hier aan bij te dragen.

Family time

Op pad met zijn drietjes is altijd zo gezellig. Ik geniet echt van de momenten dat we er samen op uit gaan. Of het nou naar de kinderboerderij, het bos of de supermarkt is. Het is geweldig om te zien hoe alles een groot avontuur is voor J. Hij kijkt zijn ogen uit tussen de schappen groente en is erg onder de indruk van de kleinste dingen. Het voornemen is dus om er nog vaker op uit te gaan met zijn allen.

Meer bewegen

Echt meer cliché dan dit wordt het niet, maar toch staat hij op het lijstje. Het afgelopen jaar stond door de zwangerschap en baby tijd duidelijk niet in het teken van bewegen. Niet dat daar iets mis mee is, dat hoort er toch een beetje bij in zo’n periode. En al heb ik best wat afgewandeld met J kriebelt het nu toch om iets sportiefs te gaan doen. Ik ken mezelf inmiddels goed genoeg om te weten dat ik sporten alleen volhoud als ik een doel heb of iets doe wat ik echt leuk vind. Mezelf een echt doel stellen vind ik op dit moment niet nodig en dus heb ik gewoon een sport gezocht die ik echt leuk vind en dat is Yoga. Misschien niet echt het eerste wat bij je opkomt als het over sporten gaat maar ik vind het heerlijk en het draagt ook bij aan het eerste punt op de lijst.

Uitgebreider koken

Jamie, Nigella, Donna en Gordon kijken me allemaal schuin aan vanuit mijn keuken. Ze staan met z’n allen op een plankje vooral mooi te zijn. Ja, ik heb het over mijn kookboeken. Het zijn er maar liefst 40 in totaal maar als ik eerlijk ben heb ik er maar weinig aangeraakt de afgelopen tijd en daar moet verandering in komen. Het voornemen is om elk weekend een keer een kookboek uit de kast te trekken en daar een gerecht uit te komen. Voor wat extra motivatie neem ik jullie mee in deze uitdaging.

Mezelf ontwikkelen

Er zijn zoveel dingen die ik nog zou willen leren, het lijkt me leuk om een cursus fotografie te volgen, te leren skiën of een nieuwe taal te leren. Hoe en wat precies weet ik nog niet maar het voornemen is wel om mezelf het komende jaar te blijven uitdagen en ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *